Brandweerkazerne 

   Project B te L

  • Architect: Antwerps Architecten Atelier

  • Bouwbudget: €5.900.000

  • Stand 2019 : bouwaanvraag

De nieuwe brandweerkazerne te L. is ontworpen door het Antwerps Architecten Atelier en bestaat uit 2 aparte structurele entiteiten. Eenderzijds de brandweerhal met de wagens en anderzijds het kantoorgebouw.  

 

De hal zelf wordt opgebouwd uit een volledige stalen structuur. Het kantoorgebouw wordt gedragen door een stalen structuur bovenop een verdiepingshoge betonnen sokkel op de gelijkvloers. De keuze voor de betonnen sokkel werd gedaan door de architect gezien de functies op de gelijkvloers. Binnenin het kantoorgebouw stonden in een eerste fase de structurele elementen niet economisch opgesteld. Door als ingenieur in dit project reeds vanaf het begin aanwezig te zijn kunnen we in samenspraak met de architect de structuur en architectuur op elkaar afstemmen.

Maarten Vandeweyer, zaakvoerder van BURO M, was in dit project verantwoordelijk voor het ontwerp en berekenen van de gehele stabiliteit. Deze opdracht werd door hem uitgevoerd als ingenieur stabiliteit bij AAA bv. De uitdaging van dit project lag in de uitkraging van 4m van het kantoorgedeelte in de hal, de grillige structuur van de hal zelf, de dikte van het dakpakket en de overspanningen van bijna 40m in de hal.

Renders: © Antwerps Architecten Atelier  

BURO M

De Burburestraat 11/8

2000 Antwerpen

info@buro-m.eu

Tel: 0032 472 38 04 82

Ond. nr. :  BE 0746.567.428

© 2019 by  BURO M.